Auteur: Caroline Konijn en Kim van Willegen n.a.v. afstudeeronderzoek ‘Discipelschap in een multiculturele kerk.’

Doordrenkt Na Aanname?        

Wat houdt dat in ‘Doordrenkt Na Aanname’? En wat een ouderwetse woorden hé? Ondanks dat het ouderwetse woorden zijn, vind ik ze wel mooi en intens. Doordrenkt beteken dat je er vol van zit. Zoals een spons zich helemaal vol kan zuigen met water, zo kan een persoon ook doordrenkt zijn met Gods liefde. Aanname is dat je iets aanneemt. Voordat je door Gods liefde doordrenkt kan zijn, moet je het eerst hebben aangenomen. Een spons kan niet vol zitten met water wanneer hij niet eerst met water in aanraking is gekomen. Jij en ik hebben Zijn DNA door ons bloed stromen. Nadat je in God bent gaan geloven, ben je met Gods DNA doordrenkt.  

24/7 leven met Jezus

Hoe doe je dat praktisch gezien? Want zijn we niet allemaal druk met de dingen die we doen en met de verplichtingen na te komen die we zijn aangegaan? Hoe kunnen we als leerlingen van God, ook wel discipelen genoemd, andere mensen iets leren over God? Dat kan gewoon in je dagelijks leven.

Ben je vandaag ergens naar toe gereisd? Als je daaraan terug denkt, wat heb je dan allemaal bewust gezien? En wanneer je nu nog eens bewust je reis in je hoofd doorloopt, zie je dan dat je nu meer dingen kunt benoemen dan bij de eerste vraag? Waarschijnlijk als je zo terug denkt zie je de eerste keer niet zo veel dingen bewust en gaan veel dingen gaan langs je heen. Maar als je verder terug denkt, dan kan je misschien al wat meer dingen opnoemen.

Wat heeft dit nu met 24/7 met Jezus te maken? Dat zal ik je proberen uit te leggen. Ook in het leven dat je samen met Jezus leeft zijn dingen normaal voor je geworden. Het zit in je DNA, je hebt familietrekjes van Hem. Eén daarvan is omzien naar de ander of opkomen voor ongerechtigheid en recht willen doen. Soms praat je onbewust met je Pappa over de dingen die je hebt meegemaakt. Zie je nu dat je soms meer met God en aan discipelschap doet dan je van tevoren had gedacht? Door het DNA ben je wie je bent en laat je de ander zien wie God is.

Geen tijd?

Soms kan het lijken dat we worden opgeslokt door de voorbijsnellende tijd en door de verplichtingen die we hebben. Maar als je nadenkt over wat je vandaag bewust voor en met God hebt gedaan, dan kan je misschien alleen de standaarddingen bedenken. Wanneer je dan in je verbeelding de dag nogmaals doorloopt, zal je verassend genoeg ontdekken dat je meer met God bezig bent dan je van tevoren had gedacht. Dan zie je dat je misschien iemand tegen kwam of dat er iets gebeurde waarvan je dacht ik moet die persoon of situatie even voor Gods troon brengen. Discipelschap is dus iets wat jij al in je dagelijks leven doet, zonder dat je er heel veel voor hoeft te doen. Dit komt omdat jij het DNA van je hemelse Pappa bezit. Misschien is het juist nu dan ook een goede stap om wat bewuster te zijn van dat DNA, je bewuster te zijn van wat God in je leven doet en wat jij voor Hem doet. Wees je bewust van je Doordrenking Na Aanname. Je DNA.

Wanneer u meer wilt weten mag u  contact opnemen met het praktijkbureau. Zij zullen u  in contact brengen met Caroline en Kim.

Eén reactie

Geef een reactie