Zo word je een relaxte kerkelijk werker

Auteur: Eelco Poelarends n.a.v. zijn afstudeeronderzoek.  foto eelco poelarends

Vooraf:  Beginnend hbo-theoloog of al langer aan het werk in de kerk? Het blijft een uitdaging om binnen de gemeente deze kwetsbare plek in te nemen. Het meeste van het werk wordt door gemeenteleden op vrijwillige basis gedaan. Hoe zorg je dat je relaxed blijft functioneren?
Eelco Poelarends deed in opdracht van het lectoraat ‘Geloven in context’, verbonden aan de academie Theologie van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) een casusstudie om inzicht te krijgen in de relaties tussen een kerkelijk werker en de vrijwilligers in die gemeente. Daarbij lag zijn focus op de ervaren spanningen in die relaties.

Na aanleiding van het onderzoek geeft hij vijf tips. Deze suggesties zijn niet alleen relevant voor jeugdwerkers, pastoraal werkers en andere hbo-theologen. Kerkraden en leidinggevenden kunnen er ook hun voordeel mee doen.

Tip 1: Ga kerkshoppen

Energie krijgen van je werk, dat is wat je wilt. Maar dit is niet vanzelfsprekend. Op een aantal basisvoorwaarden heeft de gemeente en kerkenraad invloed. Bij het solliciteren en de keuze voor een gemeente, is het goed om te letten op randvoorwaarden, als de identiteit van de kerk en de omstandigheden waarin je het werk moet doen. Als deze eisen bij je passen heb je een goede stap gezet. Maar wil je echt gemotiveerd blijven, dan is het belangrijk dat je successen boekt en daarin bevestiging ontvangt. Hier heb je als hbo-theoloog invloed op.

Tip 2: Voorkom een valse start

Gemeenten hebben niet altijd helder wat ze van een professional kunnen verwachten, waardoor een concreet takenpakket en functieprofiel kan ontbreken. Om op een ontspannen wijze te starten is het daarom goed om hier goed aandacht aan te besteden. Dit kan ook bij de leidinggevenden van de kerkelijk werker van pas komen. Ze weten waar ze op kunnen sturen en de kerkelijk werker weet wat hij mag verachten. Ben je al aan de slag? Dan is het aan te bevelen om hier nog eens met de kerkenraad over in gesprek te gaan.

Tip 3: Maak een bouwtekening

Als professional doe je maar een klein deel van het werk. Je wilt de gemeenteleden, die beperkt tijd hebben, zo goed mogelijk tot hun recht laten komen. Vrijwilligersbeleid, waarbij aandacht wordt gegeven aan de aspecten van werven, begeleiden en afscheid nemen, is geen overbodigheid, om henzelf, de gemeente en wereld op te bouwen.

Tip 4: Koop een spiegel

Storend gedrag van gemeenteleden, is een prima spiegel voor jezelf. Waarom stoor juist jij je aan dat gedrag? Het is belangrijk om hierbij na te denken in welke mate je de verandering van het gedrag zelf in de weg staat en hoe je effectiever gedrag stimuleert bij de ander.

Tip 5: Laat je ogen laseren

Secularisatie? Het kerkbezoek neemt af en gemeenteleden lijken minder belang te hechten in de geloofsopvoeding van kinderen en jongeren. Ook de opkomst bij activiteiten is laag. Al snel valt het allemaal tegen en daalt de motivatie. Maar waar leggen we de focus? De-secularisatie begint bij onszelf, door ons grootste verlangen in God te zoeken. Hierdoor leer je anders kijken en gaat geloofsgroei – al is het zo klein – ons weer opvallen.

Benieuwd hoe Eelco bij deze tips komt vanuit de ervaren spanningen? Het rapport is hier te lezen. Meer informatie over het werken met vrijwilligers op de online toolkit van de opleiding GPW van de CHE: http://theolgietoolkit.nl
Wil je verdere informatie, dan mag je contact opnemen met hem via e-mail (eelcopoel@gmail.com) of LinkedIn (https://www.linkedin.com/in/eelcopoelarends).

Deel deze blog

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *