Visie op het huwelijk onder jongvolwassenen binnen de VPE context

Auteur: Ton Heemskerk n.a.v. zijn afstudeeronderzoek “Visie op het huwelijk onder jongvolwassenen binnen de VPE context”. Ton

Vooraf: Het doel van deze afstudeerscriptie is de vergelijking van de VPE position paper ‘marriage and human sexuality’ met de visie van jongvolwassenen en leiders van VPE-gemeenten in de praktijk. Onderzocht wordt tegen welke problematiek leiders van VPE-gemeenten aan kunnen lopen, als de visie van jongvolwassenen wellicht afwijkt van de beoogde theologische insteek die geschetst wordt in de position paper. Er zal vanuit het onderzoek advies gegeven worden aan de VPE-leiders op welke wijze gereageerd kan worden op dit probleem. En hoe het gesprek over het huwelijk en seksualiteit kan worden aangegaan met jongvolwassenen.

Mijn onderwerp voor mijn afstudeerscriptie gaat over de visie op het huwelijk onder jongvolwassenen binnen de VPE context. Ik moet hiervoor verplicht een blog schrijven. Dat kan wel eens een huwelijk ansicht worden.. Voor de leken onder ons: De VPE is een Evangelisch netwerk waar verschillende kerken aan verbonden zijn in Nederland.

Een ding weet ik zeker: het afstuderen ís net een huwelijk. Ze zeggen weleens dat liefde een werkwoord is. En terecht. Hard werken en weten waar voor je het doet. Gelukkig voel ik een soort liefde voor mijn afstudeerproject. Daarin heb ik trouwbeloften gemaakt in de vorm van een projectplan, ik stel vragen om te begrijpen, werk hard, schaaf aan de relatie en uiteindelijk heb je een resultaat. Het huwelijk is ook keihard investeren. Met beloften, vragen en schaven, wat er allemaal bij hoort. Alleen is de motivatie hopelijk wat anders. Bij mij in ieder geval wel.

Tijdens dit project ga ik je op de hoogte houden van deze ontdekkingstocht. Als je geïnteresseerd bent in de uitkomsten van dit project, dan moedig ik je aan om deze blog te lezen. Ik denk dat het je tijd investering waard is.
Neem maar een kijkje op: https://visieophethuwelijk.wordpress.com  Bij het laatste geschreven kopje moet je een wachtwoord invoeren: CHE1984

Deel deze blog

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *