Dorina Nauta is sinds juni 2011 relatiemanager bij Tear voor kerkgenootschappen en christelijke organisaties. Regelmatig spreekt Dorina in verschillende kerken over gerechtigheid, duurzaamheid en kerk-zijn. Zij is projectleider voor de leergemeenschap over Integral Mission, waar voorgangers, predikanten en kerkleiders betrokken zijn bij het theologisch doordenken van de rol van de kerk in de samenleving.

Voordat Dorina bij Tear kwam werken, werkte zij als relatiemanager bij MissieNederland.

Huistheoloog
Ik functioneer als de huistheoloog van Tear en houd me bezig met het theologische denken over Integral Mission. Rondom dit denken vormen we een learning & blessing community waarin we nadenken over dit gedachtegoed. De activiteiten van deze community zijn voorgangersreizen naar projectlanden van Tear, werkconferenties in Nederland en collegedagen met een theoloog uit de wereldwijde kerk.

Verder ben ik inhoudelijk betrokken bij de Justice Conference, Umoja en kerkenrelaties van Tear.

Intern ben ik verantwoordelijk voor het luisteren naar God als organisatie (denk o.a. aan weekopeningen).

Hbo-Theologie
Ik ben breed en praktisch opgeleid tijdens hbo-Theologie, waardoor ik aan veel dingen even gesnuffeld heb. Niet echt als specialist, maar als generalist. Zo heb ik theologische, communicatieve, psychologische vakken gehad, waardoor ik nu ook breed inzetbaar ben als theoloog.

Niet alleen werken voor, maar ook met God?
Een mooie vraag. Ik merk dat het mij helpt om met regelmaat stil te staan bij hoe ik aan het werk ben, tijd voor reflectie. De inhoud van mijn werk helpt me daar ook bij, omdat we in activiteiten proberen om van het hoofd naar een holistisch verhaal te gaan. Dat gaat dus over wat je beleeft en ervaart in het leven met God.

Inspiratie
Als ik de verhalen hoor van wereldwijde theologen, zoals bisschop Zac, Anne Zaki of CB Samuel, Chris Wright dan hoor ik daar een verhaal waar ik met hart en ziel ‘ja en amen’ op kan zeggen. Dat motiveert mij om me in te zetten om dat verhaal ook in Nederland te laten horen. Daarnaast word ik enthousiast van kerken ver weg of dichtbij die zich inzetten voor hun omgeving en relevant zijn. Ik geloof in de rol van de kerk in samenleving, juist in deze tijd.

Energie
Ik houd ervan om samen met anderen een ideologisch verhaal concreet te maken in de vorm van inspiratie. Dat kan van alles zijn: een event, een reis of een blog die ik geschreven heb in ontmoeting met anderen.

Omgaan met verdriet en lijden
Hoe ga je om met verdriet en lijden? Wat een grote vraag, zeg! Ik merk dat mijn nuchtere opvoeding mij helpt om optimistisch naar het leven te kijken en mijn schouders eronder te zetten. Daarnaast het besef dat God erbij is en dat ik de dingen niet alleen te dragen heb, maar samen met mensen om me heen.

Coronatijd
Ik houd het vol in deze tijd door veel inspiratie te zoeken in boeken en lezingen. Ik merk dat ik anders droog kom te staan! En door heel goed voor mezelf te zorgen. Het thuiswerken met een gezin met jonge kinderen vraagt veel van ons, merk ik. En door veel te reflecteren en te zoeken naar wat helpt, houd ik genoeg energie.

Hoe maak jij het verschil in het leven van anderen?
Het zou nog leuker zijn om dit te vragen aan de ‘anderen’. Ik denk dat mijn betrokkenheid en enthousiasme mensen energie geeft. Daarbij probeer ik ook steeds weer te zoeken naar hoe ik vreugde en vrede kan brengen. Dat komt ook automatisch met mijn persoon mee, denk ik! Voor mij begint het in het kleine. In er gewoon zijn en je ogen open doen voor hoe God zichtbaar wordt in de ander.

Bewogenheid en kwetsbaarheid van mensen raakt mij en daarom zie ik het als een voorrecht dat ik mag werken bij Tear.

Meer weten over Tear? Check www.tear.nl


Deel jouw verhaal
Maak jij net als Dorina het verschil? In jouw eigen wijk of misschien verder weg? Wil jij jouw verhaal met ons delen? Stuur dan een mail naar: ajhnellestijn@che.nl

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *