Kids Inn

ChristelAuteur Christel Philippo n.a.v. haar afstudeeronderzoek Kids Inn.

Vooraf: De Kerk van de Nazarener in Breda is sinds 3 jaar een stadskerk geworden. Voor kinderen uit een achterstandswijk willen we missionair present zijn door middel van een kinderactiviteit. Hoe kunnen we dat vormgeven, rekening houdend met de missie van de kerk en het verlangen wat er leeft in de gemeente, de behoeften van de kinderen in de wijk en de praktische mogelijkheden van de kerk, zodat er ontmoeting en aansluiting met de wijk ontstaat? Daarvoor heb ik onderzoek gedaan in de wijk, in de kerk en heb ik contact gezocht met gelijkwaardige kinderprojecten in Brabant.

Benieuwd naar Kids Inn?

Al een poosje zijn we met een paar mensen bezig leuke activiteiten voor de kinderen in de wijken rondom onze kerk in Breda te organiseren; de start daarvan was moeizaam, maar ondertussen komen er regelmatig 20 kinderen gezellig knutselen, praten, spelletjes doen…

Kids Inn

Is een plaats waar kinderen welkom zijn, waar ze zichzelf mogen zijn, die ze mogen ervaren als een herberg (Inn in het Engels). Een gastvrij onthaal met eten en drinken en gezelligheid!

Dit missionaire kinderwerk is de basis voor mijn afstudeerproject geweest en ik heb erover een thesis geschreven voor mijn opleiding Godsdienst Pastoraal Werk. Een hele klus maar ik nader het einde.

Een boeiend project, want ik ontdek dat ik niet de enige ben in Breda met een hart voor kinderen. Heel inspirerende interviews zijn het gevolg, contacten zijn ontstaan en nodigen uit voor verdere samenwerking. Geweldig!

Even mijn kerk voorstellen: ik ben lid van de Kerk van de Nazarener, die haar gebouw heeft in de wijk Fellenoord, een deelwijk van Gerardus Majella. Zeg die naam in Breda en mensen reageren erop; geen makkelijke wijk, een heftig verleden, geen openhartige mensen.

Bijzonder
is dat op de plaats van het buurthuis dat nu eigendom is van de Kerk van de Nazarener, ooit een kerk heeft gestaan, een Katholieke Kerk.

Door dit kinderwerk ontstaat er langzaamaan vertrouwen bij de mensen. Het is een werk van lange adem, maar het begint vruchten af te werpen.

Ondertussen ben ik achtergronden aan het uitzoeken waaronder de geschiedenis van de wijk. Verrassend!

Maar ook over kinderen, welke plaats ze in de bijbel hebben, hoe kinderen leren en ontwikkelen en hoe we ze kunnen bereiken. Er is nog veel te ontdekken en te weten over hen. Samen delen van ideeën maakt het nog boeiender.

Boeiend!

want hoe denkt onze kerk over dit alles? Door middel van interviews ben ik veel te weten gekomen; er wordt veel meer over missionair werk en missionair kinderwerk nagedacht dan ik dacht.

Kortom, een boeiend project waarmee ik een bijdrage hoop te kunnen leveren aan de passie voor missie en voor kinderen die onze God ook heeft!

Christel Philippo
c.philippo@che.nl

Deel deze blog

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *